Er zijn maar weinig dingen belangrijker dan vruchtbaarheid als het gaat om de toekomst van een land.
Demografen zeggen dat een land een vruchtbaarheidspercentage van twee kinderen per vrouw nodig heeft voor een balans tussen het aantal geboortes en sterfgevallen.
Vanwege de sociale en economische krachten vandaag de dag is maar de helft van de in totaal 224 landen in staat dit aantal te halen.
Mensen die in een land wonen waar het vruchtbaarheidspercentage zorgwekkend laag is, krijgen nu advies, heel specifiek en soms ook bizar.
Denemarken
Als je zelf geen kind wil, doe het dan voor Denemarken.
Het kleine land heeft een vruchtbaarheidspercentage van 1.73 kind per vrouw. De Deense reisorganisatie Spies Rejser heeft iets bedacht om vrouwen te stimuleren om zwanger te worden.
In eerste instantie boden ze drie jaar gratis babyspullen aan als je via hun organisatie een vakantie boekte.
Nu hebben ze de campagne "Do it for Mom" gelanceerd. Hiermee worden koppels aangezet om kinderen te maken zodat hun ouders kleinkinderen krijgen.
Rusland
Vladimir Poetin heeft het hiphop-duo Boyz II Men ooit naar Moskou gehaald vlak voor Valentijnsdag. Deze Amerikaanse boyband moest het sexappeal van mannen omhoog schroeven.
Kan iemand dit hem kwalijk nemen? Een techredacteur heeft onlangs laten weten dat het land demografisch gezien zware tijden beleefd. Mannen sterven jong aan de gevolgen van hiv, aids en alcohol. Daarnaast krijgen vrouwen te weinig baby's.
De situatie werd zo problematisch dat er op 12 september 2007 al een "Dag van Verwekking" werd geïntroduceerd.
Op deze dag krijgt iedereen vrij om zich te focussen op het krijgen van kinderen. Vrouwen die precies negen maanden later een kind krijgen winnen een ijskast.
Japan
Het vruchtbaarheidscijfer van Japan is al sinds 1975 erg laag.
Om deze trend te doorbreken hebben studenten in 2010 de robotbaby Yotaro geïntroduceerd, om mensen voor te bereiden op het ouderschap.
Als mannen en vrouwen zich gaan zien als potentiële ouders, zijn ze emotioneel gezien klaar voor een echte baby.
Roemenië
De jaren '60 waren voor Roemenië een gevaarlijke tijd.
De bevolkingsgroei stopte wat ertoe leidde dat koppels zonder kinderen twintig procent meer belasting moesten betalen. Daarbij moest je als je wilde trouwen dusdanige bepalingen ondertekenen dat scheiden bijna onmogelijk was.
Het idee was: als je niet aan de communistische staat wil bijdragen door kinderen te krijgen, moet je met geld je bijdrage leveren.
De jaren '80 waren niet veel beter. Vrouwen moesten gedwongen gynaecologische examens maken om ervoor te zorgen dat zwangerschappen op termijn verliepen. Hier werden speciale commando's voor ingezet. In 1989 kwam er een einde aan dit brute beleid. Met een huidig vruchtbaarheidspercentage van 1,31 kind per vrouw is het nog steeds laag.
Singapore
Singapore heeft het laagste vruchtbaarheidscijfer ter wereld, 0,81 kind per vrouw.
Op 9 augustus 2012 heeft de regering de Nationale Nacht georganiseerd. Het doel was om het ''patriottisme te laten ontploffen''.
Ook het het land een limiet gesteld aan het aantal eenpersoonskamers in appartementen.
Singapore geeft bijna 1,5 miljard euro per jaar uit om mensen te stimuleren meer seks te hebben.
Zuid-Korea
Op elke derde woensdag van de maand sluiten om zeven uur alle Zuid-Koreaanse kantoren, vanwege Familiedag.
Met een vruchtbaarheidspercentage van 1,25 kind per vrouw hoopt het land op deze manier het gezinsleven te promoten. Ze bieden zelfs geld aan om het krijgen van meerdere kinderen te stimuleren.
Turkije
Turkije gaat nog verder met het geven van geld voor elke geboorte.
Ouders krijgen zo'n 120 euro voor het eerste kind, 155 euro voor het twee kind en 238 euro voor het derde kind. Het beleid komt voort uit de wens van de Turkse president Erdogan, die wil dat elk gezin ten minste drie kinderen moet hebben.
In 2015, toen het beleid werd aangekondigd, zijn er ook andere voordelen aangekondigd voor werkende moeders met kinderen, zoals parttime werken voor een fulltimesalaris.
India
Het vruchtbaarheidspercentage van India is 2,48 kind per vrouw, daar is niks mis mee.
Bij de Parsi's gaat het minder goed, deze Indiase bevolkingsgroep bestond in 1941 uit 114.000 mensen, in 2001 waren dat er nog 61.000.
Dit probleem leidde in 2014 tot een aantal provocerende advertenties. Zoals : "Wees verantwoordelijk, gebruik geen condoom vannacht" of "Is het geen tijd dat je het uitmaakt met je moeder", voor mannen die nog bij hun ouders woonden.
De advertenties lijken te werken, bij de laatste meting bestond deze gemeenschap uit 69.000 mensen.
Italië
Italië heeft een vruchtbaarheidspercentage van 1,43 kind per moeder, dat is onder het gemiddelde van Europa van 1,58 kind per moeder.
Nu heeft het land verschillende, soms controversiële manieren bedacht om de Italianen er aan te herinneren dat de tijd verstrijkt en kinderen niet zomaar ergens vandaan komen.
"Schoonheid kent geen leeftijd, vruchtbaarheid kent dat wel" of "Ga door! Wacht niet op de ooievaar!"
Koppels hebben niet positief gereageerd op deze adviezen, het wordt dan ook een mislukking genoemd.
Hongkong
Met een vruchtbaarheidspercentage van 1,18 kind per vrouw heeft Hongkong hetzelfde probleem als veel geïndustrialiseerde steden. Er zijn te weinig jonge mensen om de ouderen mensen te vervangen, de populatie daalt en er komt minder geld binnen.
In 2013 heeft de regering al voorgesteld om mensen die kinderen willen geld te geven. Dit hadden ze afgekeken van Singapore, die ook zo'n beleid hanteren.
In Singapore krijgen ouders een "babybonus" van zo'n 4.800 euro voor de eerste twee kinderen en bijna 6500 euro voor het derde-en vierde kind.
Uiteindelijk is dit beleid niet uitgevoerd in Hongkong.
Spanje
Terwijl het werkloosheidscijfer stijgt, daalt tegelijkertijd het vruchtbaarheidspercentage. Bijna vijftig procent van de jonge mensen heeft geen baan. Dat is na Griekenland het hoogste percentage van Europa.
Om de zorgwekkende trend van het lage vruchtbaarheidspercentage te doorbreken is er een speciaal iemand aangesteld om dit probleem aan te pakken.